Ispiši ovu stranicu
RENATA CAROLA GATICA

RENATA CAROLA GATICA
(Cordoba, Argentina, 9. lipnja 1978.)

Studirala je na Kazališnom odsjeku Filozofskoga fakulteta Nacionalnog sveučilišta u Cordobi (U.N.C.).

S devetnaest godina pobijedila je na manifestaciji  Kazališni maraton Cordobe čija je nagrada režija prve predstave. Od tada, uz studij, kreće s redateljskom karijerom.

Osnivačica je kazališne kompanije La Piaf gdje je deset godina djelovala kao redateljica s više od petnaest režija i mnogobrojnim gostovanjima na festivalima Latinske Amerike.

S navedenom kompanijom je 2000. godine otvorila kulturni centar SalaK gdje je tri godine radila kao umjetnička ravnateljica te  kazališnoj umjetnosti podučavala djecu, tinejdžere i odrasle. Godina 2006. vlasti Cordobe dodijelile su joj nagradu Najbolja mlada kazališna redateljica.

Od 2007. godina živi u Zagrebu gdje je u posljednjih šest godina postavila jedanaest drama. Radila je s KUFER-om, Teatrom &TD (Argentina, Extravagancia, Šarengrad i Čuj, Hamlete, čuj), Kazalištem Trešnja (Pipi Duga Čarapa), Kazalištem Dubrava (Mala djeca, veliki ljudi), Kazalištem Smješko (Ljubav ili Smrt), Teatrom Naranča (Pinocchio, Snježna kraljica), Amaterskom skupinom Ivan Goran Kovačić (Nostalgija i Ćelava pjevačica), Kazalištem Kerempuh (Kod Martinovih) i Kazalištem Virovitica (Ćup).

Njeni su radovi osvojili nekoliko nagrada na festivalima kao što su Marulovi dani (Šarengrad/najbolja glazba), Festival glumca (Mala djeca, veliki ljudi/najbolji ansambl), Festivala Assitej Čakovec (Mala djeca, veliki ljudi/najbolja predstava) i ZSKA Festival amatera (Nostalgija/najbolja predstava).