Ispiši ovu stranicu
Magdalena Lupi
Rođena je 1968. godine. Dramaturgiju je diplomirala na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo u Ljubljani. Od 1993. godine zaposlena je kao dramaturginja Hrvatske drame Hrvatskog narodnog kazališta «Ivana pl. Zajca» u Rijeci.
Kao dramaturginja, autorica dramatizacija i autorica surađivala je s kazališnim i filmskim institucijama kao i vaninstitucionalnim kazalištima: DK Gavella, ZeKaeM, Llinkt!, Zagreb Film, Teatar Exit - Zagreb, Škuc Gledališče, Gledališče Glej i Cankarjev dom, Festival suvremenih umjetnosti „Mesto žensk“ - Ljubljana, Slovensko Stalno Gledališče - Trst, Gradskim kazalištem lutaka Rijeka i Split, Dječjim kazalištem u Osijeku itd.)
Bila je dugogodišnja umjetnička voditeljica te ujedno suosnivačica nezavisne kazališne grupe TRAFIK iz Rijeke koja se bavi istraživanjem rubova izvedbenih formi. U TRAFIK-u ostvaruje brojne autorske predstave te mnoga gostovanja na hrvatskim i inozemnim festivalima.
Objavljuje eseje i kazališne studije.
Živi i radi u Rijeci.
 
Za svoj je rad primila nagrade:
- za najbolju  predstavu na 25. salonu mladih u Zagrebu 1998. - predstava Hodač
- za dramaturgiju predstave Hodač na Festivalu hrvatske drame “Marulićevi dani” u Splitu 1999. te na Festivalu malih scena u Rijeci 2000.
-  za najbolju dramatizaciju za predstavu Bistri vitez Don Quijote od Manche M.       Cervantesa, SLUK Osijek 1999.
- povelju za promicanje hrvatske književne baštine na kazališnoj sceni za predstavu Albus kralj V. Nazora za koju potpisuje dramatizaciju i režiju, SLUK, Osijek 2001.
- nagradu Zlatna Žar Ptica dodijeljenu Gradskom kazalištu lutaka Rijeka za promicanje neverbalnog izraza u kazalištu za djecu i mlade u predstavi Moje tijelo, autora Žaka Valenta i Magdalene Lupi te redatelja Žaka Valente,  Naj, naj festival, Zagreb, 2009.