Header Pocetna
HOMESEZONARepertoar HeaderULAZNICEO kazalištu INFORMACIJEPRESSRLJN
Vi ste ovdje: Početna > Biografije
Leo Mujić
Nakon završene baletne škole u Beogradu diplomirao u baletnoj školi L'Ecole-atelier Rudra-Béjart u Lausannei i odmah nakon završene škole počeo nastupati kao solist u poznatim europskim plesnim ansamblima.  Tijekom plesačke karijere nastupio je u koreografijama uglednih koreografa poput Mauricea Béjarta, Alessija Silvestrina, Jacopa Godanija, Marguerite Donlon, Jiřija Kyliána, Williama Forsythea, Matsa Eka, Ohada Naharina, Amande Miller, Jeana Christophea Blaviera, Blance Lee, Nacha Duata, Carolyn Carson, Philippea Decoufléa i dr.
Radeći posljednjih godina kao samostalni umjetnik, često sudjeluje u različitim međunarodnim plesnim projektima pariške Opere, Baleta u Stuttgartu i Berlinu, i dr.
Uz plesne se nastupe bavi i koreografijom, kojom se dokazao na raznim europskim baletnim pozornicama kao autor zanimljivoga suvremenog koreografskog stila, u kojemu spretno kombinira moderan i klasičan baletni izraz.
Koreografirao je baletne predstave za Berlinski državni balet, Slovensko narodno gledališče u Ljubljani, Akademiju za glazbu i ples u Zürichu, solo za Tamása Nagyja u Nizozemskom nacionalnom baletu u Amsterdamu, solo za Aurelie Dupont u pariškoj Nacionalnoj operi, balet Promijeni me na glazbu J. S. Bacha za Plesni festival Jacob's Pillow u Massachusettsu te duet za Drew Jocoby i Rubinalda Pronka u njujorškom baletnom kazalištu Christophera Wheeldona. Za ansambl u Augsburgu postavio je cjelovečernji balet Traumgekrönt, inspiriran poezijom Rainera Marije Rilkea na glazbu Johanna Sebastiana Bacha i Paula Hindemitha i cjelovečernje baletno-operno djelo Orpheus-Saitenschlag na glazbu Georga Philippa Telemanna, Dietericha Buxtehudea i Leopolda Hurta. U tokijskom Theatre No napravio je nezavisni baletni projekt s prvacima Novog nacionalnog kazališta, u Tokijskom gradskom baletu na glazbu A. Vivaldija, u Mađarskome narodnom kazalištu u Pečuhu balet Change bach na Bachovu glazbu, u Nacionalnom baletu u Györu balet Glass house na glazbu R. Schumanna i P. Glassa, u beogradskom Narodnom pozorištu balet u operi Moć sudbine G. Verdija, u novosadskom SNP-u balet Carmina burana C. Orffa.
U riječkom HNK Ivana pl. Zajca ostvario je autorski projekt Pour homme et femme na glazbu J. S. Bacha, nastao u suradnji s  koreografkinjom Mašom Kolar . Zajedno s Valentinom Turcu prošloga je ljeta, s iznimnim uspjehom, na DLJI postaviti autorski projekt Opasne veze.
print Print

 

  27.5. Don Giovanni
  29.5. Don Giovanni
  30.5. Životinjska farma
  02.6. Turbo folk
  03.6. Turbo folk
  06.6. Giorgio Surian i gosti
  12.6. Te Deum
  13.6. Zoran e il cane di porcellana
  16.6. "Pogled s vrha prstiju" 2015.
  17.6. "Pogled s vrha prstiju" 2015.

  Tražilica

  rljn2015-webbanner.gif

  zinka-e.jpg zinka-h.jpg

  Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

  Get Adobe Flash player

  Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

  Get Adobe Flash player

  facebookicon.gif newsicon.gif twittericon.gif instagramicon.gif youtubeicon.gif

  GENERALNI POKROVITELJ SEZONE

  zaba.jpg

  Sponzori Kazališta

   SPONZOR
  KAZALIŠNOG PROGRAMA 2015. 
  GENERALNI SPONZOR
  GALA KONCERTA DIANE HALLER

   ina.gif


  GENERALNI SPONZOR
  OPERE
  DON GIOVANNI
     POKROVITELJ SVEČANE OBNOVE
  OPERE LA TRAVIATA

  HEP_logo-web.jpg

  SLUŽBENA ŠMINKA
  SEZONE

  MaxFactor.gif

  DM-web.jpg


  GOLDENPOINt.gif


   perla-logo.jpg

  MEDIJSKI PARTNER SEZONE

  MEDIJSKI POKROVITELJ
  SEZONE


  europlakat2.jpg


  radioRijeka2.jpg

  novi-list2.jpg

  kanalR2.jpg

   

  rijeka-klik-logo.gif

   scena-hr.gif

  Copyright (c) 2008. HNK Ivan pl. Zajc :: Kontakt