Header Pocetna
HOMESEZONARepertoar HeaderULAZNICEO kazalištu INFORMACIJEPRESSRLJN
Vi ste ovdje: Početna > Biografije
VILLE MATVEJEFF
Rođen 1986. godine u Finskoj, Ville Matvejeff već se potvrdio kao izniman glazbenik višestrukog talenta koji je doživio uspjehe  kao dirigent, skladatelj i pijanist.
Obrazovao se na Sibelius Academy i Espoo Music Institute, a nastupao je diljem Europe, kao i u Sjedinjenim Američkim Državama, Kini, Japanu i Meksiku.
U siječnju 2014. imenovan je šefom-dirigentom orkestra Jyväskylä Sinfonia. Ove je sezone po prvi put nastupio i s orkestrima Estonian National Symphony, Lahti Symphony, Sonderjylland Symphony Orchestra, a uskoro i s orkestrom riječke Opere. Raniji njegovi nastupi, pored ostalih, uključuju Avanti! Chamber Orchestra, Finnish National Opera Orchestra, Helsinki Philharmonic Orchestra, Malmö Opera Orchestra, the Orchestre Philharmonique du Luxembourg, Pori Sinfonietta, Oulu Sinfonia, Tapiola Sinfonietta i Turku Philharmonic Orchestra. Razvio je širok repertoar koji seže od klasike do 20. stoljeća i  suvremenosti. Osnivač je i umjetnički ravnatelj New Generation Opere, poznate po postavljanju ambicioznih i tehnološki inovativnih opernih predstava. Nedavno su se predstavili na Helsinki Festivalu vrlo inovativnom produkcijom „Don Giovanni“, a projekt „Flash Flash“ Juhanija Nuorvala, opera temeljena na životu Andyja Warhola planirana je za 2015.
Svoj je operni debut ostvario 2011. godine u Pori Operi hvaljenom predstavom, Purcellovom „Fairly Queen“ , a potom nastavio raditi u Malmö Operi i Švedskoj kraljevskoj operi u Stockholmu na mjestu asistenta dirigenata kao što su Esa-Pekka Salonen i Leif Segerstam.  Dirigirao je djelima širokog repertoara, od Mozartova “Le Nozze di Figaro”, “Samsona i Dalile” Saint-Saënsa i djela”Lear” Ariberta Reimanna, jednako kao i suvremena djela kao što su “Akseli” Kimmoa Hakole. Ove će sezone dirigirati opernim oratorijem “Oedipus Rex” i operom “Don Giovanni” u  HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci.
Glazbeno svestran, Matvejeff je i pijanist te skladatelj. Svoj je koncertni pijanistički debut
ostvario u dobi od 18 godina s Finnish Radio Symphony Orchestra pod ravnanjem Susanne Mälkki, a potom je obišao svijet recitalom u duetu sa sopranisticom Karitom Mattila, nastupima u Gulbenkian Foundation u Lisabonu, na Hong Kong Arts Festivalu, u Salle Pleyel i Théâtre du Châtelet u Parizu, Wigmore Hallu u Londonu i u Operi u Zürichu. Kao skladatelj, napisao je Koncert za violinu prigodom svečanosti inauguracije Helsinki Music Centra 2011. godine, a nedavno su snimljena njegova orkestralna djela “Ad Astra” i Cello concert “Crossroads”. Također piše i zborska djela.
print Print

 

  27.5. Don Giovanni
  29.5. Don Giovanni
  30.5. Životinjska farma
  02.6. Turbo folk
  03.6. Turbo folk
  06.6. Giorgio Surian i gosti
  12.6. Te Deum
  13.6. Zoran e il cane di porcellana
  16.6. "Pogled s vrha prstiju" 2015.
  17.6. "Pogled s vrha prstiju" 2015.

  Tražilica

  zinka-e.jpg zinka-h.jpg

  Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

  Get Adobe Flash player

  Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

  Get Adobe Flash player

  facebookicon.gif newsicon.gif twittericon.gif instagramicon.gif youtubeicon.gif

  GENERALNI POKROVITELJ SEZONE

  zaba.jpg

  Sponzori Kazališta

   SPONZOR
  KAZALIŠNOG PROGRAMA 2015. 
  GENERALNI SPONZOR
  GALA KONCERTA DIANE HALLER

   ina.gif


  GENERALNI SPONZOR
  OPERE
  DON GIOVANNI
     POKROVITELJ SVEČANE OBNOVE
  OPERE LA TRAVIATA

  HEP_logo-web.jpg

  SLUŽBENA ŠMINKA
  SEZONE

  MaxFactor.gif

  DM-web.jpg


  GOLDENPOINt.gif


   perla-logo.jpg

  MEDIJSKI PARTNER SEZONE

  MEDIJSKI POKROVITELJ
  SEZONE


  europlakat2.jpg


  radioRijeka2.jpg

  novi-list2.jpg

  kanalR2.jpg

   

  rijeka-klik-logo.gif

   scena-hr.gif

  Copyright (c) 2008. HNK Ivan pl. Zajc :: Kontakt