Header Pocetna
HOMESEZONARepertoar HeaderULAZNICEO kazalištu INFORMACIJEPRESSRLJN
Vi ste ovdje: Početna > Biografije
Igor Vlajnić
Igor Vlajnić rođen je 1984. godine u Osijeku. Studij dirigiranja završava 2004. godine na Visokoj školi za glazbenu umjetnost „Ino Mirković“ u Lovranu u klasi maestra Miroslava Homena. Baveći se i pedagoškim radom, započinje dirigentsku karijeru sudjelujući u raznim projektima kao korepetitor, asistent te dirigent. Godine 2006. postaje dirigent i zborovođa opere HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci gdje radi i danas. Osim u Rijeci, gostuje i u opernim kućama u Osijeku i Sarajevu (BiH). Od 2005. godine član je asocijacije „Melody as a dialog among civilisation“ pri UNESCO-u u Parizu s kojom ostvaruje cijeli niz koncerata u Francuskoj, SAD-u, Nigeriji, Kubi i Kini. Godine 2008. dobiva medalju „Mladi Mozart“ za ukupni doprinos promicanju dijaloga među narodima te postaje ambasador navedene asocijacije.
Nastupao je s raznim ansamblima, zborovima i orkestrima od kojih valja izdvojiti orkestar i zbor opere HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke, orkestar opere HNK u Osijeku, Riječku filharmoniju, Prašku filharmoniju, Kubansku nacionalnu filharmoniju, orkestar St. Luke's iz New Yorka, Szenshen orkestar i Hangzhou filharmoniju iz Kine, narodni orkestar iz Nigerije te orkestar tradicionalnih instrumenata „Melody“ asocijacije iz Pariza. Dirigirao je prigodom važnih događaja i obljetnica kao što su 60. Obljetnica UNESCO-a, UNESCO-va proslava međunarodnog dana žena 2006., 60. Obljetnica prvog leta u svemir, 16. Azijske igre u Guangzhou (Kina) te otvorenje Festivala za zaštitu vode u Hangzhou (Kina). Osim u Hrvatskoj nastupao je u Srbiji, Sloveniji, Italiji, BiH, Austriji, Njemačkoj, Francuskoj, Izraelu, Kini, Bugarskoj, Makedoniji, Portugalu, Španjolskoj, Poljskoj, Češkoj, SAD-u, Nigeriji i Kubi.
Operni repertoar uključuje opere: „Nikola Šubić Zrinjski“ Ivana pl. Zajca, „Ero s onoga svijeta“ Jakova Gotovca, „Traviata“ i „Aida“ G. Verdija, „Lucia di Lamermoor“ G. Donizettija, „L'italiana in Algeri“ G.Rossinija, „Čarobna frula“ W.A.Mozarta, „I Pagliacci“ R.Leoncavalla, „Casanova u Istri“ Alfija Kabilja, „Pčelica Maja“ B.Bjelinskog te „Šuma Striborova“ I. J. Skendera. Osim opere glazbeno je vodio i drame „Amadeus“ i „Gospoda Glembajevi“, operetu „Pariški život“ J. Offenbacha, mjuzikle „Guslač na krovu“ i „Nunsense“, „Operu za tri groša“, te kantate „Carmina burana“ i „Okovani Galileo“. Od baletnog repertoara ističu se „Orašar“ P. I. Čajkovskog, „Penelopa“, „Pjesma nad pjesmama“, „Diskretni šarm buržoazije“, „La Valse“, „Astro balet“ A. Kaisera i drugi.
Osim navedenog uspješno ostvaruje nastupe sa profesionalnim i amaterskim zborovima od kojih se ističu koncerti sa zborom opere HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci te mješovitim pjevačkim zborovima „Zvijezda Danica“ iz Kraljevice te „Jeka Primorja“ iz Rijeke s kojim 2013. godine osvaja zapaženi rezultat na međunarodnom natjecanju zborova u Bugarskoj. Od 2005. godine djeluje i kao orguljaš Svetišta Majke Božje Trsatske, a usavršavanje nastavlja i na Muzičkoj akademiji u Zagrebu na odsjeku za solo pjevanje.
print Print

 

  27.5. Don Giovanni
  29.5. Don Giovanni
  30.5. Životinjska farma
  02.6. Turbo folk
  03.6. Turbo folk
  06.6. Giorgio Surian i gosti
  12.6. Te Deum
  13.6. Zoran e il cane di porcellana
  16.6. "Pogled s vrha prstiju" 2015.
  17.6. "Pogled s vrha prstiju" 2015.

  Tražilica

  zinka-e.jpg zinka-h.jpg

  Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

  Get Adobe Flash player

  Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

  Get Adobe Flash player

  facebookicon.gif newsicon.gif twittericon.gif instagramicon.gif youtubeicon.gif

  GENERALNI POKROVITELJ SEZONE

  zaba.jpg

  Sponzori Kazališta

   SPONZOR
  KAZALIŠNOG PROGRAMA 2015. 
  GENERALNI SPONZOR
  GALA KONCERTA DIANE HALLER

   ina.gif


  GENERALNI SPONZOR
  OPERE
  DON GIOVANNI
     POKROVITELJ SVEČANE OBNOVE
  OPERE LA TRAVIATA

  HEP_logo-web.jpg

  SLUŽBENA ŠMINKA
  SEZONE

  MaxFactor.gif

  DM-web.jpg


  GOLDENPOINt.gif


   perla-logo.jpg

  MEDIJSKI PARTNER SEZONE

  MEDIJSKI POKROVITELJ
  SEZONE


  europlakat2.jpg


  radioRijeka2.jpg

  novi-list2.jpg

  kanalR2.jpg

   

  rijeka-klik-logo.gif

   scena-hr.gif

  Copyright (c) 2008. HNK Ivan pl. Zajc :: Kontakt