Ispiši ovu stranicu
USPJEŠNO OKONČAN OVOGODIŠNJI PROJEKT „MOJE KAZALIŠTE“

U mjesecu travnju i svibnju u sklopu projekta „Moje kazalište“, u HNK Ivana pl. Zajca održano je pet radionica s djecom s posebnim potrebama. „Moje kazalište“ je pilot-projekt u sklopu projekta „Diplomirani gledatelj“ koji je proveden u suradnji s gradom Rijekom. Projekt je pokrenut na inicijativu voditeljice projekta „Rijeka - zdravi grad”  Irene Deže Starčević, a dramaturginja Nataša Antulov u suradnji sa suradnicima; Željkom Horvat Čeč, voditeljicom projekta Diplomirani gledatelj, glumcima; Jelenom Lopatić, Jasminom Mekićem i Rosanom Bubola te kostimografkinjom Manuelom Paladin Šabanović, kostimerkom Salihom Kljenak i šminkericom Valentinom Šoić, osmislila je pet radionica u kojima su djeca imala prilike upoznati rad kazališta i surađivati s kazališnim djelatnicima.

U tih pet radionica djeca su se okušala u glumačkim improvizacijama, odnosno izgradnji likova i priče. Isprobavali su kostime, razgledali radionice i krojačnice Kazališta. Na zadnjoj radionici, zajedno s glumcima i dramaturginjom, prezentirali su likove što su ih razvijali i pokazali što to znači govoriti i činiti nešto iz pozicije fiktivnog lika i radnje.
 
Obzirom na uspješnu realizaciju projekta na obostrano zadovoljstvo, iduće godine ćemo pokušati realizirati opsežniji program projekta „Moje kazalište“ kojim ćemo ukazati da HNK Ivana pl. Zajca zaista jest kazalište koje potvrđuje svoj slogan „Kazalište narodu“.