Header Pocetna
HOMESEZONARepertoar HeaderULAZNICEO kazalištu INFORMACIJEPRESSRLJN
Vi ste ovdje: Početna
giorgio-surian-i-gosti-plakat-web.jpg
GRAND FINALE SEZONE: GIORGIO SURIAN I GOSTI!

Giorgio Surian, svjetski proslavljeni bas-bariton i nacionalni prvak HNK Ivana pl. Zajca, nastupit će s gostima na koncertu u subotu, 6. lipnja 2015. na sceni riječkog HNK Ivana pl. Zajca s početkom u 20:00 sati.
Nakon ovosezonskog nastupa na koncertu Nova generacija te uloge u operi „Oedipus Rex“, novi član ansambla riječke Opere omogućit će doista grand finale ove kazališne sezone svojim gala koncertom. Na programu koncerta, pod dirigentskim vodstvom maestra Iva Lipanovića i uz goste, riječku primadonu, sopranisticu Kristinu Kolar i tenora Giogia Suriana jr. te orkestar i zbor riječke Opere, poznati su dijelovi, arije, dueti i zborovi iz opera, Riječanima posebno omiljenih talijanskih skladatelja Giuseppea Verdija, Giacoma Puccinija i Umberta Giordana.
više


IMG_4339.JPG
POSLJEDNJI OVOSEZONSKI „DON GIOVANNI“ UZ NEZAPAMĆENE OVACIJE
Zadnja izvedba multimedijalne opere „Don Giovanni“ u ovoj sezoni, ona u petak, 29. svibnja, ispraćena je nezapamćenim ovacijama publike.  Operna predstava pod dirigentskim vodstvom Villea Matvejeffa i u režiji Erika Söderbloma,  nastala je u suradnji s New Generation Operom iz Helsinkija, a osim što je posve osvojila publiku, popratile su je i izvrsne kritike.
Svi koji su propustili ovosezonske izvedbe ili žele još jednom uživati u hvaljenoj „operi i filmu ujedno“ novu priliku imat će u idućoj sezoni.
više


Turbofolk_022.jpg
PREDSTAVE POSVEĆENE ANDREJI BLAGOJEVIĆ
Posljednje ovosezonske izvedbe kultne, mnogostruko nagrađivane predstave „Turbo-folk“ Olivera Frljića, na programu su u utorak i srijedu, 2. i 3. lipnja 2015. na pozornici riječkog HNK Ivana pl. Zajca s početkom u 20.00 sati. Obje su izvedbe predstave posvećene Andreji Blagojević, nedavno preminuloj dramskoj prvakinji koja je igrala u predstavi te kao dio glumačkog ansambla, osim na riječkoj sceni, obišla brojne festivale u Hrvatskoj i Europi. Prihod od ulaznica bit će doniran u humanitarne svrhe Klinici za radioterapiju i onkologiju Kliničkog bolničkog centra Rijeka, čija se v.d. predstojnica Klinike doc.dr.sc. Ingrid Belac-Lovasić zahvalila na plemenitoj gesti namjere za donacijom sredstava.
više


Don-Giovanni-1.jpg
ZBOG VELIKOG ZANIMANJA PUBLIKE, POŽURITE PO ULAZNICE ZA HVALJENOG „DON GIOVANNIJA“!

Mozartov „Don Giovanni“, operna produkcija HNK Ivana pl. Zajca nastala u suradnji s New Generation Operom iz Helsinkija, ovjenčana najvišim ocjenama hrvatske glazbene kritike i oduševljenjem publike, u ovoj će sezoni zabilježiti još dvije izvedbe: u srijedu i petak, 27. i 29. svibnja 2015. s početkom u 19.30 sati. Međutim, budući su ulaznice za petak gotovo rasprodane, ostala ih je tek nekolicina s ograničenom vizurom, a zanimanje publike je veliko, obavještavamo da ulaznica ima još za sutrašnju izvedbu odnosno 27. svibnja.
više


IMG_7701.jpg
USPJEŠNO OKONČAN OVOGODIŠNJI PROJEKT „MOJE KAZALIŠTE“

U mjesecu travnju i svibnju u sklopu projekta „Moje kazalište“, u HNK Ivana pl. Zajca održano je pet radionica s djecom s posebnim potrebama. „Moje kazalište“ je pilot-projekt u sklopu projekta „Diplomirani gledatelj“ koji je proveden u suradnji s gradom Rijekom. Projekt je pokrenut na inicijativu voditeljice projekta „Rijeka - zdravi grad”  Irene Deže Starčević, a dramaturginja Nataša Antulov u suradnji sa suradnicima; Željkom Horvat Čeč, voditeljicom projekta Diplomirani gledatelj, glumcima; Jelenom Lopatić, Jasminom Mekićem i Rosanom Bubola te kostimografkinjom Manuelom Paladin Šabanović, kostimerkom Salihom Kljenak i šminkericom Valentinom Šoić, osmislila je pet radionica u kojima su djeca imala prilike upoznati rad kazališta i surađivati s kazališnim djelatnicima.
više


DSCN3931.JPG
UOKVIRITE SE S DON GIOVANNIJEM

Prije početka izvedbi opere „Don Giovanni“, posjetitelji su se u atriju kazališta  mogli fotografirati u „Instagram okviru“ s baroknim perikama iz operne predstave te svoju fotografiju postaviti na službene Facebook i Instagram profile kazališta. Posjetiteljima su se pridružili i članovi zbora te ravnatelj Opere HNK Ivana pl. Zajca Marin Blažević.

Postanite i vi dio ove virtualne priče, koja spaja klasiku i suvremenost, 18. i 21. stoljeće  isprobajte perike i  ponesite uspomenu iz kazališta.  Naši kostimirani biljeteri vas čekaju.
više


DG1.jpg
SJAJNE REAKCIJE NA PREMIJERNU IZVEDBU „DON GIOVANNIJA“!

 „Svjetska izvedba, u skladnom spoju klasične glazbene partiture i suvremene inscenacije koja do sada još nije viđena na hrvatskim pozornicama“, istaknula je Gloria Fabijanić Jelović s Hrvatskog radija u osvrtu je na premijeru opere “Don Giovanni“ održane u četvrtak 21. svibnja nastale u suradnji s New Generation Operom iz Helsinkija.
više


Andreja Blagojevic.jpg
PREMINULA ANDREJA BLAGOJEVIĆ

Napustila nas je Andreja Blagojević, istaknuta riječka glumica, dramska prvakinja HNK Ivana pl. Zajca.
Rođena u Rijeci 1967. godine, nakon završene zagrebačke Akademije dramske umjetnosti, dislociranog studija u Rijeci, ulazi u stalni angažman Hrvatske drame riječkog Kazališta. Osim u Hrvatskoj, često je surađivala s Talijanskom dramom gdje je glumila na talijanskom jeziku i Operom riječkog kazališta, te s riječkim HKD teatrom i Gradskim kazalištem lutaka. Surađivala je i s Teatrom stabile iz Trsta te snimila nekoliko filmova i TV serija u Italiji.
više


dgiovanni-plakat-WEB.jpg
MOZARTOV „DON GIOVANNI“ – OPERA I FILM UJEDNO!

Mozartov „Don Giovanni“ nova je operna produkcija HNK Ivana pl. Zajca nastala u suradnji s New Generation Operom iz Helsinkija, a koja će pod dirigentskim vodstvom Villea Matvejeffa i u režiji Erika Söderbloma, premijerno biti izvedena u četvrtak 21. svibnja 2015. s početkom u 19:30 sati.
više


feral-ovitak.jpg
KNJIGA NARODU: SMIJEH SLOBODE

Knjiga Borisa Pavelića "Smijeh slobode - uvod u Feral Tribune", drugo dopunjeno izdanje u izdanju naklade Adamić, bit će predstavljena, pod sloganom „Knjiga narodu!“, u četvrtak, 14. svibnja 2015. u foyeru HNK Ivana pl. Zajca s početkom u 18 sati.
Uz autora Borisa Pavelića, u predstavljanju će sudjelovati Viktor Ivančić, Predrag Lucić, Boris Dežulović i Dragan Ogurlić, a moderirat će Branko Mijić.
više


Vincente_300.jpg
POSLJEDNJE IZVEDBE DVIJU DRAMSKIH USPJEŠNICA OVE SEZONE

Dvije riječke dramske uspješnice sa scene “Zajc na Sušaku” (u HKD-u na Sušaku) u svibnju će zabilježiti svoje posljednje ososezonske izvedbe: “Vincent” u četvrtak i petak, 14. i 15.svibnja te monodrama “Kurva” u subotu i ponedjeljak, 16. i 18. svibnja, sve izvedbe s početkom u 19.30 sati.
više


OTKAZANE IZVEDBE SH.SH.

Izvedbe predstave Sh.Sh. u utorak i srijedu, 12. i 13. svibnja 2015. otkazuju se zbog bolesti. Posjetitelji koji su kupili ulaznice mogu ih zamijeniti ili vratiti na blagajni HNK Ivana pl. Zajca.
Zahvaljujemo na razumijevanju.
print Print

 
ODBAROCKA....PLAKAT-program-web.jpg
OD BARO(C)KA DO ROCKA I NATRAG
Koncert „Od baro(c)ka do rocka i natrag“ Riječkog komornog orkestra na programu je HNK Ivana pl. Zajca u subotu, 9. svibnja 2015. u 20.00 sati.
Program je zamišljen kao svojevrsno glazbeno putovanje kroz vrijeme s povratnom kartom, od razdoblja glazbenog baroka do glazbe 20. stoljeća i natrag, do baroka.
više


IMG_9893.jpg
„ŽIVOTINJSKA FARMA“ GOTOVO RASPRODANA

Životinjska farma“, koja bilježi veliko zanimanje publike, ponovno je  na sceni riječkog kazališta u četvrtak, 7. svibnja i petak, 8. svibnja 2015. s početkom u 19.30 sati.
više


balet2.jpg
„NAJLJEPŠE OD BALETA“ POSVEĆENO MAJI PLISECKOJ

Baletni ansambl HNK Ivana pl. Zajca Rijeka donosi vam Najljepše od baleta, a na programu je u utorak 5. svibnja  u 19:30 sati i u srijedu 6. svibnja, dvije izvedbe, u 12:00 i u 19:30 sati.
više


IMG_6307.jpg
„SH.SH.“ NATAŠE ANTULOV PREMIJERNO U TONSKOJ DVORANI
Premijera glitch drame Sh.Sh. mlade autorice i dramaturginje Nataše Antulov u njenoj režiji održat će se u ponedjeljak 4. svibnja 2015. s početkom u 19:00 sati u tonskoj dvorani HNK Ivana pl. Zajca Rijeka.
više


zinka.jpg
CROATIAN NATIONAL THEATER “IVAN PL. ZAJC” IN RIJEKA IS PROUD TO INAUGURATE:

International Competition for Young Opera Singers “Zinka Milanov”
14 - 18 July 2015, Rijeka – Croatia
 
Application deadline: 25 of June 2015
 
Croatian National Theatre “Ivan pl. Zajc” in Rijeka is initiating the International Competition for Young Opera Singers – “Zinka Milanov”, named after one of the greatest dramatic sopranos of the 20th century.  The competition is intended for all opera singers who are keen to gain on-stage experience that would facilitate the launch of their international singing careers.
više


zinka3.jpg

HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE «IVANA PL. ZAJCA» NAJAVLJUJE:

  Međunarodno natjecanje mladih opernih pjevača «Zinka Milanov»
14. – 18. srpnja 2015, Rijeka - Hrvatska
 
Rok prijave: 25. lipanj 2015.
 
Hrvatsko narodno kazalište «Ivana pl. Zajca» pokreće Međunarodno natjecanje mladih opernih pjevača «Zinka Milanov», koje nosi ime jedne od najvećih dramskih sopranistica 20. stoljeća. Natjecanje je namijenjeno svim opernim pjevačima koji žele steći scensko iskustvo koje će olakšati njihov put ka ostvarenju međunarodne pjevačke karijere.
više


  27.5. Don Giovanni
  29.5. Don Giovanni
  30.5. Životinjska farma
  02.6. Turbo folk
  03.6. Turbo folk
  06.6. Giorgio Surian i gosti
  12.6. Te Deum
  13.6. Zoran e il cane di porcellana
  16.6. "Pogled s vrha prstiju" 2015.
  17.6. "Pogled s vrha prstiju" 2015.

  Tražilica

  zinka-e.jpg zinka-h.jpg

  Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

  Get Adobe Flash player

  facebookicon.gif newsicon.gif twittericon.gif instagramicon.gif youtubeicon.gif

  GENERALNI POKROVITELJ SEZONE

  zaba.jpg

  Sponzori Kazališta

   SPONZOR
  KAZALIŠNOG PROGRAMA 2015. 
  GENERALNI SPONZOR
  GALA KONCERTA DIANE HALLER

   ina.gif


  GENERALNI SPONZOR
  OPERE
  DON GIOVANNI
     POKROVITELJ SVEČANE OBNOVE
  OPERE LA TRAVIATA

  HEP_logo-web.jpg

  SLUŽBENA ŠMINKA
  SEZONE

  MaxFactor.gif

  DM-web.jpg


  GOLDENPOINt.gif


   perla-logo.jpg

  MEDIJSKI PARTNER SEZONE

  MEDIJSKI POKROVITELJ
  SEZONE


  europlakat2.jpg


  radioRijeka2.jpg

  novi-list2.jpg

  kanalR2.jpg

   

  rijeka-klik-logo.gif

   scena-hr.gif

  Copyright (c) 2008. HNK Ivan pl. Zajc :: Kontakt
  RSS20