Header Pocetna
HOMESEZONARepertoar HeaderULAZNICEO kazalištu INFORMACIJEPRESSRLJN
Vi ste ovdje: Početna
OD BARO(C)KA DO ROCKA I NATRAG
Koncert „Od baro(c)ka do rocka i natrag“ Riječkog komornog orkestra na programu je HNK Ivana pl. Zajca u subotu, 9. svibnja 2015. u 20.00 sati.
Program je zamišljen kao svojevrsno glazbeno putovanje kroz vrijeme s povratnom kartom, od razdoblja glazbenog baroka do glazbe 20. stoljeća i natrag, do baroka.
Glazbeni vremeplov pod dirigentskim vodstvom Davida Stefanuttija započinje u Francuskoj. Na programu je glazba iz prve francuske opere što ju je skladao glazbeni apsolutist i miljenik kralja Luja XIV. Jean Baptiste Lully. Stotinu godina poslije, slušatelji će se naći  u Salzburgu, rodnom gradu jednog od najvećih glazbenih genija čovječanstva W. A. Mozarta, gdje nastaje njegov Divertimento u B-duru za gudače. Glazbeni put dalje vodi u daleku Finsku  gdje je prije 150 godina rođen Jean Sibelius, simbol finskog nacionalnog glazbenog identiteta, a bit će predstavljen  Romancom in C za gudače. Potom nas koncertni program vodi do naših dana. Publika će čuti glazbu iz filma „Misija“ Ennia Morriconea. Prvi dio putovanja završava u Engleskoj, u Londonu sedamdesetih godina prošlog stoljeća, gdje je i nastala pjesma „Bohemian rhapsody“ Freddieja Mercuryja i grpe Queen, u ono doba neobična i gotovo revolucionarna u svome žanru.
U drugom dijelu koncerta, program se vremenski vraća u 1711. godinu ali ostaje u Londonu, gdje je iz Njemačke 1710. došao mladi Georg Friedrich Händel.  Došavši, predstavio se londonskoj publici operom „Rinaldo“. Publika će čuti izabrane djelove, uvertire, arije, recitative i zborove, upravo iz „Rinalda“, a potom i iz Händlove opere „Giulio Cesare in Egitto“ (Julije Cezar u Egiptu). U njihovoj izvedbi sudjelovat će operni solisti, sopranistice Ingrid Haller i Anamarija Knego, mezzosopranistica  Ivana Srbljan, tenor Marko Fortunato, bas Dario Bercich te zbor mladih Schola Cantorum koji je uvježbala Ingrid Haller.

Riječkli komorni orkestar nastupit će u sastavu: Tea Grubišić (koncertni majstor), Ana Anconelli (čembalo), Diana Grubišić - Ćiković (harfa), Mauro Šestan (violončelo), Valter Veljak (kontrabas) i Viktor Kaminskiy (fagot). Kao solisti nastupi će Antonio Haller na oboi te Vid Veljak na violončelu.
print Print

 

  27.5. Don Giovanni
  29.5. Don Giovanni
  30.5. Životinjska farma
  02.6. Turbo folk
  03.6. Turbo folk
  06.6. Giorgio Surian i gosti
  12.6. Te Deum
  13.6. Zoran e il cane di porcellana
  16.6. "Pogled s vrha prstiju" 2015.
  17.6. "Pogled s vrha prstiju" 2015.

  Tražilica

  zinka-e.jpg zinka-h.jpg

  Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

  Get Adobe Flash player

  Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

  Get Adobe Flash player

  facebookicon.gif newsicon.gif twittericon.gif instagramicon.gif youtubeicon.gif

  GENERALNI POKROVITELJ SEZONE

  zaba.jpg

  Sponzori Kazališta

   SPONZOR
  KAZALIŠNOG PROGRAMA 2015. 
  GENERALNI SPONZOR
  GALA KONCERTA DIANE HALLER

   ina.gif


  GENERALNI SPONZOR
  OPERE
  DON GIOVANNI
     POKROVITELJ SVEČANE OBNOVE
  OPERE LA TRAVIATA

  HEP_logo-web.jpg

  SLUŽBENA ŠMINKA
  SEZONE

  MaxFactor.gif

  DM-web.jpg


  GOLDENPOINt.gif


   perla-logo.jpg

  MEDIJSKI PARTNER SEZONE

  MEDIJSKI POKROVITELJ
  SEZONE


  europlakat2.jpg


  radioRijeka2.jpg

  novi-list2.jpg

  kanalR2.jpg

   

  rijeka-klik-logo.gif

   scena-hr.gif

  Copyright (c) 2008. HNK Ivan pl. Zajc :: Kontakt
  RSS20