Header Pocetna
HOMESEZONARepertoar HeaderULAZNICEO kazalištu INFORMACIJEPRESSRLJN
Vi ste ovdje: Početna > Novosti > Siječanj
POZIV NA AUDICIJU

  Pozivaju se svi zainteresirani za pjevanje u muškom zboru
  opere HNK Ivana pl. Zajca u projektu "Oedipus Rex" Igora
  Stravinskog da se jave na audiciju koja će se održati u
  utorak 3. veljače 2015. godine s početkom u 17 sati u HNK
  Ivana pl. Zajca. Za audiciju treba pripremiti skladbu po
  vlastitom izboru koja će najbolje predstaviti kandidata.
print Print

 
dobra-djeca-web.jpg
OKRUGLI STOL O AUTIZMU
Na dan pretpremijerne izvedbe predstave Vincent autorice i redateljice Olje Lozica u četvrtak, 29. siječnja 2015. u atriju HKD-a na Sušaku s početkom u 18.00 sati bit će upriličen okrugli stol na temu autizma i rada s autističnom djecom.
više


BarokBalet_008.jpg
PONOVNO SE PLEŠE „BAROK BALET“
Plesna predstava „BAROK BALET: Dozvoli mi da plačem“  ponovno se pleše na na sceni HNK Ivana pl. Zajca 23.,  24., 26. i 27. siječnja 2015. u 19.30 sati.

Vrijeme početaka baroka jedno je od onih jedinstvenih razdoblja u povijesti kada kultura doživljava značajne promjene. Barokna je kompozicija nestalna i uzbudljiva, a u gledatelju evocira snažne dojmove i osjećaje.
više


Vincent_127.jpg
O VINCENTU I AUTIZMU ZA PRIHVAĆANJE RAZLIČITOSTI
Godina je 1944. Muškarac i žena, igrom sudbine zatečeni usred Sinajske pustinje, u izbjegličkom logoru El Shatt, dobili su sina i dali mu ime Vincent. Vincent je bio neobično dijete – smijao se kad se nitko drugi nije smijao, nije volio gledati ljude u oči, satima je mogao sjediti na istom mjestu i zuriti u istu točku, riječi su mu bile nepoznanica…
više


Kristina-Kolar-gala_005.jpg
GALA KONCERT RIJEČKE PRIMADONE KRISTINE KOLAR!
Gala koncert sopranistice Kristine Kolar, riječke primadone i hrvatske operne zvijezde koja uspješno gradi međunarodnu karijeru, na programu je HNK Ivana pl. Zajca u subotu, 31. siječnja 2015. u 20.00 sati.
Uz orkestar i zbor Opere HNK Ivana pl. Zajca, a pod dirigentskim vodstvom glasovitog maestra Nikše Bareze, uz Kristinu Kolar nastupit će i njeni gosti: tenor Žiga Kasagić, bariton Robert Kolar te bas Siniša Štork.

više


Mrvice.jpg
„MRVICE IZ DNEVNOG BORAVKA“ GOSTUJU NA SCENI „ZAJCA“
U HNK Ivana pl. Zajca u srijedu, 28. siječnja 2015. gostuje zagrebačko Gradsko kazališta Žar ptica s predstavom za djecu Mrvice iz dnevnog boravka“, a na programu su dvije izvedbe predstave, u 12.00 i u 19.30 sati.  Predstava je nastala prema istoimenom romanu poznate spisateljice knjiga za djecu Sanje Pilić.
Priču o jednoj neobičnoj, iako na prvi pogled običnoj obitelji, na pozornicu je postavila, odnosno, režila je Franka Perković, dok dramatizaciju potpisuje Marijana Nola.
Scenografiju ove predstave izradio je Ivo Knezović, a kostimografiju potpisuje Barbara Bourek.
više


IMG_2765.jpg
PRIOPĆENJE DRAMATURGA I REDATELJA PREDSTAVE «HRVATSKO GLUMIŠTE», MARINA BLAŽEVIĆA I OLIVERA FRLJIĆA, RAVNATELJA OPERE I INTENDANTA HNK IVANA PL. ZAJCA U RIJECI

«U ime kazališta»
 
Pozdravljamo svaku argumentiranu kritiku našeg rada, pozdravljamo svaku akciju protiv našeg djelovanja koja ne ugrožava naše zaposlenike i našu publiku, pozdravljamo svaku inicijativu za legalnu smjenu nove uprave HNK u Rijeci, zahvaljujemo na svakoj riječi i pjesmi molitve za spas naših duša. Tkogod želi – zna koja je demokratska procedura za smjenu uprave bilo koje javne ustanove. Tkogod želi – može organizirati molitvene obrede i u zgradi kazališta. Tkogod želi – može gađati glumce «jajima i pomidorima», a posebno bi nam bilo drago da se u tako artikuliranu raspravu uključi sveučilišna profesorica Snježana Banović, koja je putem facebooka podržala takvu inicijativu.
više


IMG_1464.jpg
VEČER ARIJA IZ OPERETA I KOMIČNIH OPERA
Ciklus komornih koncerta „Opera u foyeru“ nastavlja se u četvrtak, 29. siječnja 2015. u 19.30 sati koncertom „Večer arija iz opereta i komičnih opera“ što će ih izvoditi sjajni riječki operni solisti, soppranistice Olga Kaminska i Vanja Zelčić, tenori Sergej Kiselevi Marko Fortunato te bas Dario Bercich, uz glasovirsku pratnju Ane Anconelli.
više


Pinocchio-prima_002.jpg
USPJEŠNI „PINOCCHIO...“: ČAROBNA IGRA BOJA, RIJEČI I GLAZBE
„Jedna potpuno nova priča obučena u prepravljeno ruho poznate dječje priče o Pinocchiju koju znaju sve generacije, pa i ove današnje. Priča koja je dobila suvremenu nadsuknju, vrlo veselu, istinitu, razigranu, razumljivu današnjim mladim naraštajima. Čarobna je ta igra boja, riječi i glazbe, ta iskričava vedrina kojom odiše rasplesani glumački ansambl.“
Tako je o sinoćnjoj premijeri predstave, glazbene bajke za djecu i odrasle „E se invece di Pinocchio..“ / „A kada bi umjesto Pinocchija…“ Elvije Nacinovich u izvedbi ansambla Talijanske drame koja je doista oduševila male, ali i velike, izvijestila Gloria Fabijanić Jelović s Hrvatskog radija – Radio Rijeke.
više


hg1.jpg
POŽURITE! TRI IZVEDBE „HRVATSKOG GLUMIŠTA“ RASPRODANE, JOŠ NEŠTO ULAZNICA ZA 20. i 22. SIJEČNJA

Nove izvedbe autorskog projekta redatelja Olivera Frljića i dramaturga Marina Blaževića „Hrvatsko glumište“ na programu su 17., 19., 20., 21. i 22. siječnja 2015. Međutim, tri su izvedbe već rasprodane, a ulaznica, i to još vrlo malo, ima za izvedbe u utorak i četvrtak, 20. i 22. siječnja.
više


rasprodano5.jpg
ZAJC JE HOT, PARDON - HIT!

U hladnom siječnju HNK Ivana pl. Zajca je hot, pardon - hit! Rasprodano je više od deset ovomjesečnih predstava, počevši s izvedbama Orašara i Turbofolka, a već sredinom mjeseca planule su i gotovo sve karte za reprize „Hrvatskog glumišta“ te novu predstavu „Vincent“
više


The-Demolition.jpg
„RUŠENJE EIFFELOVOG TORNJA“ U RIJECI!

Upravo u trenutku kada svijet snažno potresaju teroristički napadi u Parizu i kada se jedan dio javnosti okreće protiv islamskog svijeta dok drugi za spomenuto krvoproliće okrivljuje geopolitičke strategije vladajućih elita, u Rijeku stiže predstava “Rušenje Eiffelovog tornja” kontroverznog dramskog pisca Jetona Neziraja. U suradnji s  udrugom Drugo more i riječkim HNK Ivana pl. Zajca, gostuje u srijedu, 21. siječnja 2015. s početkom u 19.30 sati na sceni Zajc na Sušaku (u HKD-u na Sušaku).
više


DOBRODOŠLICA NAŠOJ PREDSJEDNICI!


print Print

 
Pinocchio_098.jpg
PINOCCHIO ELVIE NACINOVICH ILI KADA JE LAŽ UMJETNOST, A ISTINA HENDIKEP
Prvakinja Talijanske drame Elvia Nacinovich, inspirirana djelom Carla Collodija napisala je i na scenu postavila svoju viziju Pinocchija, a suvremena varijanta ovog klasika dječje književnosti što ju potpisuje kao autorica, redateljica i dramaturginja te u njoj tumači dvije uloge, glazbena bajka „E se invece di Pinocchio..“ („A kada bi umjesto Pinokija...“) bit će, u izvedbi cjelokupnog ansambla  Talijanske drame, premijerno prikazana u četvrtak, 15. siječnja 2015. na sceni Zajc na Sušaku (HKD na Sušaku) s početkom u 19.30 sati. 

više


3m.jpg
„TRI MUŠKETIRA“ PONOVNO NA VELIKOJ SCENI ZAJCA
Hrvatska drama riječkog HNK Ivana pl. Zajca ponovo izvodi „Tri mušketira“ u adaptaciji i režiji redatelja Kokana Mladenovićana velikoj sceni kazalištau srijedu i četvrtak, 14. i 15. siječnja 2015. godine s početkom u 19.30 sati.
više


turbo-folk.jpg
UZ TURBOFOLK I U 2015. GODINU
I u šestoj godini nakon premijere, kultna predstava Turbofolk ponovo se izvodi na daskama riječkog HNK Ivana pl. Zajca 8, 9. i 10. siječnja 2015. godine, s početkom u 19.30 sati.

Od samog početka, Turbofolk je pokazao potencijal dugovječne uspješnice jer su ga, iako uz kontroverze, i publika i kritika sjajno prihvatili. Ova je predstava obišla brojne domaće i strane kazališne festivale u mnogim važnim teatarskim središtima kao što su Beč, Berlin i Budimpešta, te postala jednom od najnagrađivanjih u povijesti riječkog kazališta.
više


sokolic.jpg
PREMINULA RUŽICA NENADOVIĆ SOKOLIĆ
U srijedu, 31. prosinca 2014. preminula je Ružica Nenadović Sokolić, kazališna kostimografkinja,  autorica iznimnog, višestruko nagrađivanog kostimografskog opusa i dugogodišnja zaposlenica HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci.
 
Rođena 1933. u Valjevu, nakon završetka Škole primijenjene umjetnosti te potom Akademije primijenjene umjetnosti u Beogradu postala je stalna članica Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci, kojem je ostala vjerna cijeli svoj radni vijek. Kao iznimno uspješna i nadarena studentica, već nakon prvog semestra, promaknuta je na treću godinu – na početak trogodišnjeg stručnog dijela studija. Godine 1952. godine radila je na predstavi u beogradskom dječjem kazalištu Boško Buha, gdje joj se pridružio i kolega, scenograf Dorian Sokolić. On će joj dvije godine kasnije postati suprugom, a s njim će često, sjajno se nadopunjujući, raditi u profesionalnom tandemu i tako ostvariti velike zajedničke uspjehe. Zajedno su 1954. godine stigli u Rijeku gdje je Ružica Nenadović Sokolić bila zaposlena kao jedini dugogodišnji kostimograf i ostala do umirovljenja 1990, i nakon kojeg je nastavila svoj stvaralački rad i suradnju s kazalištem.
više


Kazaliste-narodu010-(5).jpg
HNK RIJEKA OTVARA NATJEČAJ ZA MLADE KAZALIŠNE AUTORE
HNK Ivana pl. Zajca Rijeka, redatelj Oliver Frljić i dramaturg Marin Blažević, pozivaju mlade autorice i autore do 30 godina (dramaturge, redatelje, glumce) da predlože kazališne projekte, dramske ili postdramske, za sezonu 2015/16. Hrvatske drame. Odabrani projekti – najviše dva – bit će realizirani u svim neophodnim uvjetima profesionalne produkcije. Za svaki od dva projekta predviđen je limit troškova do 70.000 kuna.
više


Travanj
Ožujak
Veljača
Siječanj
Prosinac
Studeni
Listopad
Rujan
Novosti 2013/2014
Novosti 2012/2013
Novosti 2011/2012
Novosti 2010/2011
Novosti 2009/2010
Copyright (c) 2008. HNK Ivan pl. Zajc :: Kontakt