Header Pocetna
HOMESEZONARepertoar HeaderULAZNICEO kazalištu INFORMACIJEPRESSRLJN
Vi ste ovdje: Početna > Novosti > Rujan
Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca objavljuje poziv na audicije za dva premijerna operna projekta u sezoni 2014/15.

 

1. Igor Stravinski: Oedipus Rex – audicija 12. rujna 2014. u Rijeci
 
- točno vrijeme audicije objavit ćemonakon zaprimljenih prijava
- audicija se održava za uloge: Edip, Kreont (+ Glasnik), Tiresija, Pastir
- prijave je potrebno poslati na adresu Opere HNK u Rijeci do 5. rujna 2014.
- uz profesionalnu biografiju u prilogu, potrebno je najaviti i pripremljenu dionicu uloge te još dvije operne arije po izboru kandidatkinje/kandidata
- članovi ansambla i zbora Opere HNK Ivana pl. Zajca mogu najaviti sudjelovanje na audiciji izravno u tajništvu Opere do 3. rujna 2014.
- termini proba i izvedbi predstave Oedipus Rex – ožujak 2015.
- dirigent: Ville Matvejeff
- autorski tim: Christian Romanowski i Dunja Vejzović 
  
  
  
2. Mozart: Don Giovanni –audicija 11. rujna 2014. u Rijeci
 
- točno vrijeme audicija objavit ćemo nakon zaprimljenih prijava
- audicija za uloge: Leporello, Donna Anna, Don Ottavio, Masetto, Zerlina, Commendatore
- prijave je potrebno poslati na adresu Opere HNK u Rijeci do 5. rujna 2014.
- uz profesionalnu biografiju u prilogu, potrebno je najaviti i pripremljenu ariju lika odnosno dionicu uloge (Leporello, Donna Anna, Don Ottavio, Masetto, Zerlina, Commendatore) te još dvije operne arije po izboru kandidatkinje/kandidata
- članovi ansambla i zbora Opere HNK Ivana pl. Zajca mogu najaviti sudjelovanje na audiciji izravno u tajništvu Opere do 3. rujna 2014.
- termini proba i izvedbi predstave - svibanj 2015.
- dirigent Ville Matvejeff
- redatelj Erik Söderblom

print Print

 
trajer-portret.jpg
KOMEMORACIJA POVODOM SMRTI DRAMSKE GLUMICE ZDENKE TRAJER
Komemoracija povodom smrti kazališne umjetnice, riječke dramske glumice ZDENKE TRAJER  održat će se u srijedu, 17. rujna 2014. godine s početkom u 12.00 sati u foyeru HNK Ivana pl. Zajca.
više


Preludij u novu sezonu "Zajca"
Panel rasprava na temu „Sustvaralaštvo s publikom“ preludij je novoj sezoni, pod novim vodstvom, Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci. Naime, u srijedu, 3. rujna 2014. s početkom u 18.00 sati na kazališnoj će pozornici panel otvoriti Bree Hadley s  Queensland sveučilišta u Australiji uvodnim predavanjem naslovljenim „Kazalište, kazališno sustvaralaštvo i demokratizacija gledateljstva“. Potom će u raspravi sudjelovati Sam Trubridge sa Sveučilišta Massey u Wellingtonu (Novi Zeland); Rustom Bharucha, profesor na Sveučilištu J. Nehru u New Delhiju (Indija); Jazmin Llana sa Sveučilišta La Sale u Manili; Mick Douglas s RMIT-ija u Melbournu (Australija), te Una Bauer, Marin Blažević, Oliver Frljić i Davor Mišković.  Panel rasprava organizirana je u suradnji s Drugim morem i Zooming Fluid States festivalom. Vodit će se na engleskom i hrvatskom jeziku, a otvorena je za svu zainteresiranu publiku.
više


vejz.jpg
VAŠE KAZALIŠTE VAM POKLANJA KONCERT „DUNJA VEJZOVIĆ MASTERCLASS“
Na pragu nove kazališne sezone, riječko Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca svojoj publici poklanja koncert dobrodošlice. Riječ je o završnom koncertu polaznika majstorskog tečaja operne dive međunarodne reputacije Dunje Vejzović, koja će biti i gošćom ove riječke operne sezone. Koncert je na programu u petak, 12. rujna 2014. s početkom u 20.00 sati,  a ulaz je slobodan  (uz obavezno ranije podizanje propusnica na blagajni Kazališta).
više


Avviso importante
Per la nuova produzione "Le fatiche di Pseudolus" da Plauto per la
regia di Giovanni Battista Storti il Dramma Italiano di Fiume cerca un
attore (età massima 32 anni) per il ruolo di giovane innamorato.

Inizio prove da metà settembre 2014. Debutto fine ottobre 2014.

La prima selezione avverà tramite curriculum.

I candidati scelti verranno contattati tramite mail.

Le audizioni si terranno presso il Teatro Nazionale Croato Ivan Zajc a
Fiume il giorno 8 settembre 2014.

Inviare C.V. e foto all'indirizzo mail audizioni.pseudolus@gmail.com entro e
non oltre il 4 settembre 2014.
print Print

 
kampanja-web.jpg
UPIS KAZALIŠNE PRETPLATE OD 8. RUJNA
Pozivamo Vas u novo, odgovorno i različito – riječko Kazalište!
Program pretplata sastavljen je u želji da svatko od Vas pronađe nešto novo i zanimljivo za sebe te da ostanete ili postanete naša vjerna publika. A od ove sezone uvodimo i nove pretplatničke cikluse, a već postojeće osvježavamo novim – riječkim – nazivima!
više


Nastupni intervju Olivera Frljića i Marina Blaževića u Novom listu, 27. srpnja 2014. 
print Print

 
trajer-portret-n.jpg
IN MEMORIAM: ZDENKA TRAJER
Istaknuta riječka glumica, dugogodišnja članica Hrvatske drame riječkog HNK Ivana pl. Zajca ZDENKA TRAJER preminula je jutros u 89. godini života u Rijeci.
Rođena u Tuzli, završila je tadašnju  Zemaljsku glumačku školu 1946. u Zagrebu, da bi već u sezoni 1947/48. dobila angažman u riječkom kazalištu. Godine 1948. ponovno odlazi u Zagreb, prvo u novo­osnovani Dramski studio, a potom postaje stalnom članicom Hrvatskoga narod­nog kazalištau Zagrebu gdje ostaje do 1951. godine. U sezoni 1951/52. članica je splitskog kazališta, a od sezone 1952/53. pa do umirovljenja 1982. članica je HNK-a u Rijeci.
više


Natječajni Program novog intendanta i glavnog dramaturga kazališta, Olivera Frljića i Marina Blaževića (ožujak 2014)
print Print

 
aud.jpg
RED ZA AUDICIJE I RED ZA PRETPLATE
Ovih je dana neobično živo u HNK Ivana pl. Zajca, a najveći redovi nastali su na pozornici gdje su u tijeku audicije za operne predstave „Oedipus Rex“ čija je premijera u ožujku te za „Don Giovannija“ koji će pak premijerno biti izveden u svibnju. Drugi red pak stvorio se na blagajni Kazališta gdje je u tijeku, sve do 27. rujna, upis pretplate te prodaja ulaznica za programe u rujnu.
više


TF_8890.jpg
„TURBO FOLK“ IZ BEK HOUM: U UTORAK – 80. IZVEDBA!
„Turbo folk“ Olivera Frljića, jedna od najnagrađivanjih predstava u povijesti riječkog HNK Ivana pl. Zajca vraća se na pozornicu na kojoj je i počela svoj iznimno uspješan i dug scenski život. Naime, nakon što je posljednjih godina izvođena u HKD-u na Sušaku, predstava se vraća na pozornicu HNK Ivana pl. Zajca i to 15, 16, 19. i 20. rujna 2014. s početkom u 20 sati. Druga izvedba, ona u utorak, 16. rujna bit će ukupno njena – 80. izvedba!
više


Kurva_004.jpg
KAD JE ŽENA KURVA?
Riječka kazališna uspješnica, monodrama „Kurva“ prema tekstovima kolumni Vedrane Rudan u adaptaciji i režiji Zijaha Sokolovića te izvedbi dramske prvakinje riječkog HNK Ivana pl. Zajca Olivere Baljak vraća se na kazališni program, a bit će izvedena u HKD-u na Sušaku 24, 25. i 26. rujna s početkom u 19.30 sati.
više


TRANSPARENTNOST NARODU!
Riječki HNK Ivana pl. Zajca, sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama i zanimanju javnosti, objavljuje zapisnike sa sjednica Kazališnog vijeća i daje ih na uvid javnosti.
Zapisnike možete preuzeti ovdje.
print Print

 
IMG_8796.jpg
AVANTI POPOLO!
Predstavnici institucija talijanske manjine: generalni konzul Italije u Rijeci Renato Cianfarani, predsjednik Izvršnog vijeća Talijanske unije Maurizio Tremul, predsjednica Zajednice Talijana iz Rijeke Orietta Marot, predsjednik Universita' popolare iz Trsta Fabrizio Somma i  ravnatelj Srednje talijanske škole iz Rijeke Michele Scalembra odazvali su se pozivu i priključili kampanji s ciljem popularizacije kazališne pretplate, ali i programa uopće, Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca.  Tako su u srijedu 17. rujna 2014. , u pratnji ravnateljice Talijanske drame  Leonore Surian, intendanta riječkog HNK-a Olivera Frljića te pročelnika Odjela za kulturu Grada Rijeke Ivana Šarara, stigli na blagajnu Kazališta te kupili svoju pretplatničku iskaznicu za sezonu 2014./2015.
više


GLEDAOCI.jpg
PRVI SASTANAK S KAZALIŠNOM PUBLIKOM – PETIM ANSAMBLOM HNK U RIJECI
Pozivamo riječku kazališnu publiku da nam se pridruži na sastanku u utorak, 23. rujna 2014. u 18 sati u gledalištu HNK Ivana pl. Zajca. Riječ je o susretu kojim otvaramo našu trajnu temu „Vaše Kazalište, naša publika“. Naša kazališna publika postaje peti ansambl novog, odgovornog i različitog – riječkog kazališta. Na prvom sastanku imat ćete prigodu razgovarati i raspravljati s intendantom Oliverom Frljićem, dramaturgom i uskoro ravnateljem Opere Marinom Blaževićem, ravnateljicom Talijanske drame Leonorom Surian i ravnateljem Baleta Ronaldom Savkovićem.

više


IMG_0125.jpg
TOČNO U PODNE – iznenađenje za pretplatnike!
U posljednjem tjednu prodaje građanskih pretplata za sezonu 2014/2015. (osim za četiri nova pretplatnička ciklusa i ciklus DI koji će se prodavati i tijekom listopada), riječko Kazalište pripremilo je posebna iznenađenja za neke od svojih pretplatnika koji su se u utorak, 23. rujna 2014. oko podne zatekli na kazališnoj blagajni kupujući svoju pretplatničku iskaznicu. Tada su im, naime, riječki kazališni umjetnici, uz zahvalnost na vjernosti kazalištu, predali poklone, prave kazališne “suvenire”, odnosno dijelove originalnih kostima i rekvizita iz predstava riječkog HNK Ivana pl. Zajca.
više


gled.jpg
I HNK ZAJC IMA SVOJE TRIBINE...NAVIJAČI KULTURE KRENITE!
Postati pretplatnikom možete i tijekom listopada!  Upisi se produžuju za sve građanske pretplatničke cikluse, i za one dosadašnje kao i za četiri nova ciklusa.
više


Travanj
Ožujak
Veljača
Siječanj
Prosinac
Studeni
Listopad
Rujan
Novosti 2013/2014
Novosti 2012/2013
Novosti 2011/2012
Novosti 2010/2011
Novosti 2009/2010
Copyright (c) 2008. HNK Ivan pl. Zajc :: Kontakt