Header Pocetna
HOMESEZONARepertoar HeaderULAZNICEO kazalištu INFORMACIJEPRESSRLJN
Vi ste ovdje: Početna > Novosti > Veljača
IMG_2933.jpg
OPERA NIJE BAUK ZA UČENIKE PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE!

Opera očito nije ni bauk ni jauk za mlade koji su danas u velikom broju došli u HNK Ivana pl. Zajca i ispunili gledalište do posljednjeg mjesta. Gotovo šest stotina učenika upoznalo se s opernim pjevanjem na koncertu solista Opere pod vodstvom maestra Igora Vlajnića. A sve to održalo se u okviru programa (Za)voli kazalište pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije čiju potporu Kazalište ima od 2013. godine, a koja se i dalje uspješno nastavlja.
više


hg-n1.jpg
„HRVATSKO GLUMIŠTE“: TRI IZVEDBE U VELJAČI
Nove izvedbe autorskog projekta redatelja Olivera Frljića i dramaturga Marina Blaževića „Hrvatsko glumište“ na programu su  19, 20. i  21. veljače 2015.  s početkom u 19.30 sati.

Riječ je o trećem dijelu “Trilogije o hrvatskom fašizmu” ovog autorskog dvojca započete na Splitskome ljetu 2008. godine predstavom „Bakhe“ , a nastavljene predstavom „Aleksandra Zec“.
više


Carmen-n1.jpg
OSEBUJNA I DRUGAČIJA "CARMEN" ZA 21. STOLJEĆE OSVOJILA PUBLIKU I KRITIKU
Operni projekt za komornu scenu Opernog studija „Drama u operi“,  popularna „Carmen" Georgesa Bizeta u glazbenoj režiji Filipa Faka, koreorežiji Selme Banich i dramaturgiji Marina Blaževića, s četvero solista i komornim orkestrom,  na maloj sceni „Zajca na Sušaku“ (u HKD-u na Sušaku), na premijernoj je izvedbi naprosto oduševila publiku! Aplauzi na otvorenoj sceni, dugotrajan aplauz i nekoliko izlazaka na kraju pred publiku koja nije štedjela dlanove iskazujući svoje prihvaćanje, odobravanje i oduševljenje onime što su čuli i vidjeli.
A slične dojmove dijele i glazbeni kritičari koji su bili na subotnjoj premijeri i produkciju popratili pohvalama.
više


Matvejeff-WEB2.jpg
VILLE MATVEJEFF PONOVNO U RIJECI!
Mladi finski dirigent Ville Matvejeff,  „dirigent prepun energije, glazbenik koji zaista "živi" glazbu“, a  koji je koncertima u studenome istinski  oduševio riječku publiku, ponovno dolazi u HNK Ivana pl. Zajca, pred riječki operni orkestar. U srijedu, 25. veljače 2015. s početkom u 20 sati dirigirat će izvedbom simfonijskog koncerta „Mozart, Stravinski, Adams“.
više


vlajnic2.jpg
EDUKATIVNI PROGRAM „OPERA NIJE J(B)AUK“
Edukativni program za mlade što ga već tradicionalno priprema maestro Igor Vlajnić, ovog puta pod naslovom „Opera nije j(b)auk“ na programu je 20, 24. i 26. veljače u 12 sati.
više


IMG_3550.jpg
S LJUBAVLJU IZ RUSIJE
S ljubavlju iz Rusije“ naziv je sljedećeg koncerta iz ciklusa „Opera u foyeru“ što je na programu u petak, 27. veljače 2015. u foyeru HNK Ivana pl. Zajca s početkom u 19.30 sati.
više


Don-Quijote-n1.jpg
NOVE IZVEDBE „DON QUIJOTEA“
Cervantesov „Don Quijote“, predstava u adaptaciji i režiji Kokana Mladenovića ponovno je na kazališnom programu u utorak i srijedu, 17. i 18. veljače 2015. s početkom u 19.30 sati.
više


Valentinovo.jpg
VALENTINOVO U ZAJCU:
NAJLJEPŠE OD BALETA I STRASTVENOG TANGA
Najljepše od baleta vama za Valentinovo“ naziv je plesne večeri što ju je baletni ansambl HNK Ivana pl. Zajca pripremio povodom dana ljubavi i zaljubljenih, a na programu je u petak i subotu, 13. i 14. veljače 2015. s početkom u 19.30 sati.
više


POBJEDA_WEB.jpg
CIKLUS „KINO POBJEDA“ ZAPOČINJE KONTROVERZNIM ZAFRANOVIĆEVIM FILMOM „ZALAZAK STOLJEĆA: TESTAMENT L.Z.“
U HNK Ivana pl. Zajca od  veljače će pa do svibnja, jednom mjesečno, u ciklusu Kino Pobjeda biti prikazan po jedan film s antifašističkom porukom, a u sklopu obilježavanja 70. godišnjice pobjede nad fašizmom te proslave Dana oslobođenja grada Rijeke. Filmskim će projekcijama prethoditi kratki koncerti zbora Opere  HNK Ivana pl. Zajca  s antifašističkim repertoarom, a većini projekcija nazočit će i autori.
Prvi film u nizu bit će kontroverzni Zalazak stoljeća: Testament L.Z. Lordana Zafranovića, koji će biti prikazan 12. veljače 2015. u 19 sati. Prethodit će mu koncertni uvod, a nakon projekcije će biti upriličen, u kazališnom foyeru, razgovor s Lordanom  Zafranovićem što će ga moderirati  intendant  Oliver Frljić.
više


Kurva_005.jpg
MONODRAMA „KURVA“ GOSTUJE U BEOGRADU
Monodrama „Kurva“ riječkog HNK Ivana pl. Zajca, nastala dramatizacijom zbirke kolumni Vedrane Rudan “Kad je žena kurva/Kad je muškarac peder”, u adaptaciji i režiji Zijaha Sokolovića te izvedbi dramske prvakinje riječkog HNK-a Olivere Baljak gostovat će u Beogradu u subotu, 7. veljače 2015. na sceni kazališta „Slavija“.
više


IMG_5770.jpg
PREMIJERA BAJKE ZA DJECU I ODRASLE „PINOCCHIO?“ NA HRVATSKOM JEZIKU
Premijera predstave „Pinocchio?“, glazbene bajke za djecu i odrasle autorice i redateljice Elvije Nacinovich na hrvatskom jeziku i izvedbi ansambla Hrvatske drame HNK Ivana pl. Zajca na programu je u subotu, 7. veljače 2015. u 18 sati na sceni „Zajc na Sušaku“ (u HKD-u na Sušaku).
više


poster1.jpg
PROSLAVIMO KINESKU NOVU GODINU!
Kineska Nova godina ili Blagdan proljeća, najvažniji je i najsvečaniji blagdan u Kini, a simbolizira početak nove godine po kineskom lunarnom kalendaru i dolazak proljeća. Kineska nova godina ne počinje 1. siječnja po gregorijanskom kalendaru kao u većini zapadnih zemalja, već obično pada u siječnju ili veljači, svake godine na drugi dan. Ovogodišnji Blagdan proljeća počinje 18. veljače te će u Hrvatskoj biti obilježen posebnim programom proslave.
više


montažstroj-revolucija.jpg
TRIBINA „OD SVJETONAZORSKOG SUKOBA DO KLASNE BORBE“
Nakon predstave „A gdje je revolucija, stoko?“ skupine Montažstroj koja će biti izvedena u subotu, 7. veljače u 20 sati u HNK Ivana pl. Zajca, u foyeru kazališta bit će održana tribina „Od svjetonazorskog sukoba do klasne borbe“ na kojoj ćemo se baviti pitanjem utjecaja javnih institucija na svijest o klasnoj borbi, odnosno ekonomskim nejednakostima u kojima živimo.
više


miz-n1.jpg
„ZA MUŠKARCA I ŽENU“ UZ BEND QUASARR UŽIVO
Plesna predstava Pour homme et femme / Za muškarca i ženu Maše Kolar i Lea Mujića na repertoaru HNK Ivana pl. Zajca ponovno je 4, 5. i 6. veljače 2015. u 19. 30 sati.

Riječ je zapravo o dva autorska projekta ovih međunarodno afirmiranih mladih koreografa, a diptih pod istim naslovom u jednoj večeri donosi dva koreografska izričaja, dvije energije, dvije emocije, dvije različite plesne priče...
više


Pinocchio_n.jpg
POPULARNI „PINOCCHIO...“ TALIJANSKE DRAME USKORO NA SLOVENSKOJ I TALIJANSKOJ TELEVIZIJI
Nakon nekoliko uspješnih susreta ravnateljice Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca Leonore Surian, predsjednika Comunità Autogestita Costiera della  Nazionalità Italiana (Samoupravne obalne zajednice talijanske manjine) Alberta Scheriania i urednika talijanskog programa TV Koper Roberta Apollonia postignut je važan dogovor o suradnji ove tri institucije. Njime je osigurano da ova obnovljena i sinergijska suradnja dobije na istinskoj kvaliteti, a usmjerena je prvenstveno na širi doseg produkcija jedinog stalnog kazališnog ansambla talijanske manjine Hrvatske i Slovenije.
više


kk2.jpg
ZA IMPRESIVNU KRISTINU KOLAR PUNO APLAUZA I POVIKA BRAVO!
„Tijekom koncerta nizali su se biseri opernih  notnih stranica iz „Norme“, „Seviljskog brijača“, „Aide“, „Moći sudbine“, „Ernania“, „Madame Batterfly“, „Andree Cheniera“, „Carmen“, „Tanhausera“ i „Turandot“, a Kristina Kolar je još jednom riječku publiku osvojila toplom bojom glasa, melodioznim zapjevima i  savršeno izrađenom dinamikom kao i besprijekorno čistim visinama, a dobrim nastupom parirao joj je i bariton Robert Kolar.
više


MONTAZSTROJ-WEB.jpg
„A GDJE JE REVOLUCIJA, STOKO?“ GOSTUJE U RIJEČKOM „ZAJCU“
Montažstroj s predstavom „A gdje je revolucija, stoko?“ gostuje u Rijeci, nakon što ih je riječka publika imala prilike upoznati čak dva puta, prvi put s predstavom „Srce moje kuca za nju“ (2010) i potom s predstavom „55+“ (2012).
Predstava „A gdje je revolucija, stoko“ kojom je umjetnički kolektiv Montažstroj obilježio 25 godina postojanja nakon zagrebačkih premijernih izvedbi ispraćenih ovacijama publike, gostovat će u subotu, 7. veljače 2015. godine u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca s početkom u 20 sati.
više


CARMEN_web.jpg
„CARMEN“: UMJESTO RASKOŠI SCENE I KOSTIMA – RASKOŠ EMOCIJA I STRASTI!
„ Inscencija Bizeove „Carmen“  na komornoj sceni, manifestni je projekt nove uprave HNK Ivana pl. Zajca kojim želi dati odgovor na pitanje o budućnosti opere. A taj se odgovor ogleda u promijenjenom pristupu opernom spektaklu odnosno redukciji grandomanske scene i kostima, što je između ostalog, etički i ekonomski odgovorno spram vremena u kojem živimo. S druge stane, u fokus opere postavljamo ono dramsko, želeći operna djela predstaviti iz perspektive, iz blizine i s intenzitetom koji su publici do sada uglavnom bili nepoznati.“ Kazao je to ravnatelj Opere i dramaturg Bizetove „Carmen“ za komornu scenu koja će na sceni „Zajc na Sušaku“ (u HKD-u na Sušaku) u okviru djelovanja Opernog studija „Drama u operi“, biti premijerno izvedena u subotu, 21. veljače 2015. s početkom u 19.30 sati.
više


OBAVIJEST

Obavještavamo da se zbog bolesti jednog od solista, otkazuje pretpremijera predstave “Carmen” u četvrtak, 19. veljače 2015. u HKD-u na Sušaku.
Molimo cijenjene pretplatnike ciklusa SP da se jave na blagajnu kazališta i izaberu jednu od sljedećih izvedbi predstave u kojima još ima slobodnih mjesta.
Zahvaljujemo na razumijevanju.
 
Premijerna 21.3. te sve ostale izvedbe predstave “Carmen” ostaju kako je ranije najavljeno.
print Print

 
Travanj
Ožujak
Veljača
Siječanj
Prosinac
Studeni
Listopad
Rujan
Novosti 2013/2014
Novosti 2012/2013
Novosti 2011/2012
Novosti 2010/2011
Novosti 2009/2010
Copyright (c) 2008. HNK Ivan pl. Zajc :: Kontakt