Header Pocetna
HOMESEZONARepertoar HeaderULAZNICEO kazalištu INFORMACIJEPRESSRLJN
Vi ste ovdje: Početna > Novosti > Ožujak
balet.jpg
UMJETNICI RIJEČKOG „ZAJCA“ PRIDRUŽUJU SE OBILJEŽAVANJU DANA DOWN SINDROMA I DANA NARCISA

Umjetnice i umjetnici riječkog HNK Ivana pl. Zajca pridružit će se u subotu, 21. ožujka 2015. obilježavanju Svjetskog dana Down sindroma te Dan narcisa, odnosno dana borbe protiv raka dojke na riječkom Korzu.
više


IMG_6623.jpg
NEZAPAMĆEN INTERES ZA GALA KONCERT DIANE HALLER I VILLEA MATVEJEFFA – U PRODAJI ULAZNICE ZA STAJAĆA MJESTA!

Gala koncert Diane Haller, pod dirigentskim vodstvom Villea Matvejeffa, što je na programu u subotu, 21. ožujka 2015. postaje glazbeni događaj stoljeća u riječkoj Operi – koncert koji je „zabranjeno“ propustiti. Zbog velikog zanimanja publike za debut operne zvijezde Diane Haller na kazališnoj sceni u njenom rodnome gradu, u prodaji su i ulaznice za stajaća mjesta, i to po prvi put u suvremenoj povijesti riječkog kazališta, barem otkad pamti i legendarna šefica propagande našeg kazališta, gospođa Loredana Gašparović. Od sjedećih mjesta preostalo je još samo nekoliko ulaznica za balkon i pomoćna mjesta u parteru i ložama
više


slika fb.jpg
KINO POBJEDA TRAŽI NAJANTIFA RAZRED U RIJECI I OKOLICI!!!

Srednjoškolac si i ne slušaš Thompsona? Sjajno! Time si se već djelomično kvalificirao za našu akciju NAJANTIFA RAZRED.
više


Onaj-pristojni_2.jpg
„ONAJ PRISTOJNI“ NA PROGRAMU KINA POBJEDA

Program Kina Pobjeda nastavlja se dokumentarnim filmom „Onaj pristojni (Der Anständige)“ redateljice Vanesse Lapa što će biti prikazan u petak, 20. ožujka 2015. u 19 sati u HNK Ivana pl. Zajca. Film je satkan od privatnih dnevničkih zapisa, pisama i fotografija Heinricha Himmlera i njegove obitelji, ljubavnice, prijatelja, te od manje poznatih ili nikad prikazanih restauriranih arhivskih snimki. Projekciji će prethoditi nastup zbora Opere „Zajca“, a redateljica će se publici obratiti u video poruci.
više


GP2015_viz800x600.jpg
GORANOVO PROLJEĆE U ZAJCU
U četvrtak, 19.ožujka 2015. u 12 sati Goranovo proljeće gostuje u foyeru HNK Ivana pl Zajca. U sklopu 52. Goranovog proljeća, tom će se prigodom predstaviti petero pisaca iz programa Versopolis; Kim Moore ( Velika Britnija), Luljeta Lleshanaku  (Albanija), Sigurbjörg Thrastardóttir  (Island), Gytis Norvilas  (Litva) i Linn Hansén  (Švedsla).
više


WP_001277.jpg
ODRŽAN OKRUGLI STOL DIPLOMIRANIH GLEDATELJA

U mjesecu ožujku održali smo prvi u nizu okruglih stolova Diplomiranih gledatelja, a tema rasprave bile su predstave koje su bile na repertoaru u mjesecu siječnju i veljači.
više


dhaller-plakat-web.jpg
RASPRODANE PREDSTAVE U OŽUJKU, ZA GALA KONCERT DIANE HALLER U PRODAJI I STAJAĆA MJESTA
Sudeći po stanju na blagajni, čini se da se kazališni program za ožujak iznimno svidio našoj publici.
Naime, sve ulaznice za predstavu „Zajedno“ bile su rasprodane kao i one za izvedbe predstave „Vincent“  18. i 19. ožujka, a od ponedjeljka, 16. ožujka na blagajni kazališta možete osigurati ulaznice za travanjske izvedbe „Vincenta“.
više


v1.jpg
VILLE MATVEJEFF GLAVNI GOST DIRIGENT I MUZIČKI SAVJETNIK!
Maestro Ville Matvejeff glavni je gost dirigent te muzički savjetnik Opere riječkog HNK Ivana pl. Zajca za sljedeće dvije kazališne sezone odnosno 2015/2016. te 2016/2017. Kako je kazao ravnatelj Opere Marin Blažević na konferenciji za novinare, jedna je to od niza novina što ih nova uprava riječkog HNK-a uvodi od svog dolaska u rujnu prošle godine, a što je već rezultiralo time da je pomlađeni orkestar riječke Opere trenutno jedan od najkompetentnijih orkestara u regiji. Naime, mladi finski dirigent Ville Matvejeff već je, od studenoga prošle godine, ravnao izvedbama triju koncerata u Rijeci oduševivši pritom i publiku i kritiku.
O svojoj iznimnoj suradnji s riječkim glazbenicima, maestro Ville Matvejeff je kazao kako je riječ o kemiji koja se spontano dogodila, o međusobnom prepoznavanju i razumijevanju pri zajedničkom umjetničkom radu u sjajnoj atmosferi te izazio čast zbog svog dvogodišnjeg angažmana u Rijeci pri čemu očekuje još više zajedničkog rada.
više


Zajedno-n.jpg
PONOVNO "ZAJEDNO"
Predstava "Zajedno" nastala prema filmskom scenariju Lukasa Moodyssona, a u režiji Matjaža Latina, ponovno je na programu 11., 12. i 13.  ožujka 2015. na sceni „ Zajc na Sušaku“ (u HKD-a na Sušaku).
Tekst "Zajedno"  problematizira jednu od najaktualnijih tema koja se upravo događa u životu svakog prosječnog Europejca, a to je pokušaj zajedničkog življenja. Koliko smo unutar jedne imaginarne zajednice spremni živjeti „zajedno“, ili: Možemo li uopće prihvatiti bilo koju vrstu različitosti pojedinca, od svjetonazorskih do seksualnih?
više


IMG_9576.jpg
„VAŠE KAZALIŠTE – JUČER, DANAS, SUTRA“: SASTANAK S KAZALIŠNOM PUBLIKOM – PETIM ANSAMBLOM HNK U RIJECI
Pozivamo riječku kazališnu publiku da nam se pridruži na tribini u utorak, 10. ožujka 2015. u 18.30 sati u atriju HKD-a na Sušaku. Riječ je o novom susretu s publikom na temu „Vaše kazalište – jučer, danas, sutra“, jer naša kazališna publika peti je ansambl riječkog kazališta.
više


lgbt-zastava.jpg
BEING LGBTIQ IN RI: TRIBINA O REZULATIMA ISTAŽIVANJA KVALITETE ŽIVOTA LGBTIQ OSOBA U RIJECI I OKOLICI
„Being LGBTIQ in RI“ naziv je tribine što će se u foyeru HNK Ivana pl. Zajca održati u četvrtak, 5. veljače 2015. s početkom u 18 sati, a na kojoj će biti prezentirani rezultati  istraživanja kvaliete života LGBTIQ osoba u gradu Rijeci i široj okolici. Na tribini će sudjelovati Antonio Kiselić, predsjednik udruge LGBTIQ+ centar „Druga Rijeka“;  Tomislav Čop, potpredsjednik udruge LGBTIQ+ centar „Druga Rijeka“, autor istraživačkog upitnika te koordinator istraživanja; dr.sc. Jasminka Juretić, znanstvena novakinja i viša asistentica na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci te Ana Smokrović, magistra kulturologije, asistentica na Odsjeku za kulturalne studije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.
više


olga-i-olivera.jpg
„LJUBAV I ŽIVOT ŽENE“ UOČI DANA ŽENA
Koncert „Ljubav i život žene“ nacionalne operne prvakinje, sopranistice Olge Šober te njene gošće, riječke dramske prvakinje Olivere Baljak uz glasovirsku pratnju Filipa Faka, prigodno je na programu uoči Dana žena, u subotu, 7. ožujka 2015. s početkom u 20.00 sati na sceni „Zajc na Sušaku“ (u HKD-u na Sušaku).
više


IMG_5577.jpg
„EVGENIJ ONJEGIN“ U OŽUJKU: ANAMARIJA KNEGO U ULOZI TATJANE NAKON VELIKOG USPJEHA U POLJSKOJ
Nove, posljednje ovosezonske izvedbe opere, sedam lirskih slika u tri čina, "Evgenij Onjegin" Petra Iljiča Čajkovskog pod dirigentskim vodstvom maestra Roberta Homena i u režiji Mihała Znanieckog te u koprodukciji s HNK u Zagrebu, na programu su riječkog  HNK Ivana pl. Zajca u srijedu i petak, 4. i 6. ožujka 2015. s početkom u 19.30 sati.
Riječ je o popularnom naslovu ruske i svjetske operne literature što je na riječku opernu scenu premijerno postavljen u prosincu prošle godine.
više


IMG_1752.jpg
DUNJA VEJZOVIĆ VRAĆA SE NA HRVATSKU OPERNU SCENU U RIJEČKOM „ZAJCU“!
Dunja Vejzović, svjetska operna primadona i jedna od najznačajnijih umjetničkih osobnosti koje je Hrvatska uopće dala svjetskoj glazbenoj kulturi, uskoro se u riječkom HNK Ivana pl. Zajca vraća na hrvatsku opernu scenu!
Svojim nastupima oduševljavala je publiku najpoznatijih opernih kuća, od Metropolitana, Bečke državne opere i Pariške opere do milanske Scale, a tijekom karijere ostvarila je dugogodišnju i plodonosnu suradnju sa slavnim maestrom Herbertom von Karajanom. Jedinstvena scenska izražajnost, snažna osobnost te iznimna ljepota i preciznost njenog glasa opčinila je i nekolicinu svjetski glasovitih redatelja poput Roberta Wilsona, Jurija Ljubimova ili Liliane Cavani. Nakon velikih zajedničkih projekata Robert Wilson, suvremeni kazališni mag, zapisao je:"Antigona je moja mitska junakinja. Moja junakinja iz života je Dunja Vejzović."
više


stabat-mater.jpg
STABAT MATER A. DVOŘÁKA U KATEDRALI SV. VIDA

I ove godine povodom Velikog tjedna orkestar, zbor i solisti riječke Opere HNK Ivana pl. Zajca priređuju svečani koncert.  U utorak, 31. ožujka 2015. u 19:30 sati u riječkoj prvostolnici, Katedrali sv. Vida biti će izvedena Stabat Mater Op. 58 Antonina Dvořáka. Izvedbom će ravnati dirigentica Nada Matošević Orešković dok će solistički nastupiti sopranistica Olga Kaminska, mezzosopranistica Nataša Jović Trivića, tenor Sergej Kiselev te bas Slavko Sekulić.
više


carmen-n.jpg
POČELA PRODAJA ULAZNICA ZA TRAVANJSKE IZVEDBE „CARMEN“

Strastvena, neodoljiva „Carmen“ posve je  osvojila riječku publiku! Osim što su rasprodane sve izvedbe u veljači, i za one u ožujku ostala je još tek poneka ulaznica.
više


IMG_9618.jpg
POČETKOM TRAVNJA „CARMEN“ PONOVNO OSVAJA

Carmen“ Opernog studija Drama u operi i dalje osvaja riječku publiku.Nakon rasprodanih izvedbu u ožujku, u travnju nas očekuju još dvije, posljednje ovosezonske  izvedbe i to 1. i 3. travnja 2015. s početkom u 19:30 sati na sceni „Zajc na Sušaku“ ( u HKD-u  na Sušaku).
više


IMG_9679.jpg
„ŽIVOTINJSKA FARMA“ U REŽIJI ANDRÁSA URBÁNA

Predstava „Životinjska farma“ prema romanu Georgea Orwella u adaptaciji Nataše Antulov i Andrása Urbána, koji potpisuje režiju i scenografiju predstave,  premijerno je na programu  HNK Ivana pl. Zajca u ponedjeljak, 30. ožujka 2015. u 19.30 sati u izvedbi ansambla Hrvatske drame.
Kako je kazao na konferenciji za novinare, intendant i v.d. ravnatelja Hrvatske drame Oliver Frljić pozvao je  jednog od najzanimljivijih i najnagrađivanjih redatelja u regiji zbog, u prvom redu, njegove kazališne poetike i načina rada s glumcima, te društvenog angažmana.
više


IMG_6985.jpg
„ LE QUINTE DELLA VITA /KULISE ŽIVOTA“, MONODRAMA ROSANNE BUBOLA
Monodrama "Le quinte della vita / Kulise života" autorice Rosanne Bubole, glumice Taljanske drame koja će ju i izvesti premijerno je na programu HNK Ivana pl. Zajca u srijedu, 25. ožujka 2015. u foyeru kazališta.

više


OBAVIJEST

Obavještavamo posjetitelje koji su kupili ulaznicu za pretpremijernu izvedbu “Životinjske farme” u subotu, 28. ožujka, da, na blagajni kazališta, ulaznice mogu zamijeniti za jednu od sljedećih izvedbi predstave (30. i 31. ožujka te 1. i 2. travnja).
Za pretplatnički ciklus VP bit će osiguran alternativni termin izvedbe predstave u svibnju.
print Print

 
Travanj
Ožujak
Veljača
Siječanj
Prosinac
Studeni
Listopad
Rujan
Novosti 2013/2014
Novosti 2012/2013
Novosti 2011/2012
Novosti 2010/2011
Novosti 2009/2010
Copyright (c) 2008. HNK Ivan pl. Zajc :: Kontakt